Menu
Privacy- en cookieverklaring

Privacy- en cookieverklaring Livefanclub.nl

mei 2018

Livefanclub.nl is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, van en voor Live-fans. Via onze website bieden we verschillende diensten aan leden en niet-leden. In sommige gevallen werken we daarvoor samen met andere bedrijven of organisaties. We vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. We verwerken deze alleen voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn en daarbij houden we ons aan de eisen uit de privacywetgeving.

Welke gegevens bewaren we

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, lidmaatschap of het contactformulier invult, wordt je gevraagd om gegevens. We verwerken alleen gegevens die je zelf verstrekt. Zo kunnen we de volgende gegevens van jou verwerken:

  • naam
  • adresgegevens
  • geboortedatum
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • rekeningnummer
  • inloggegevens
  • lidnummer
  • gegevens over het lidmaatschap van Livefanclub.nl
  • gegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken
  • gegevens over je gebruik van diensten en producten zoals bestelgegevens en orderstatus
  • informatie die je zelf invult in een open veld zoals een forumpost of een bericht in het contactformulier
  • technische meetgegeven van de apparatuur zoals IP-adres, MAC-adres en informatie over je internetbrowser

Wat doen we met je gegevens

We verwerken bovenstaande gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden mede afhankelijk van welke diensten of functionaliteiten je gebruikt:

  • om met je te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven en/of post.
  • om je de mogelijkheid te bieden artikelen te bestellen via onze website en gebruik te maken van alle functies en diensten op de website.
  • om je bestelling te verwerken en je te informeren over het verloop daarvan.
  • om je inschrijving voor ons lidmaatschap, onze community of overige diensten te verwerken.
  • om je gegevens te verwerken voor mogelijke deelname aan prijsvragen en andere acties, zodat we je kunnen bereiken wanneer je iets gewonnen hebt.
  • om je vragen te beantwoorden of je klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch.
  • om onze website te verbeteren.

Met wie delen we je gegevens

We geven de door jou verstrekte gegevens door aan derde partijen, als dat noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten of aangevraagde diensten. Zo maken we gebruik van een derde partij voor de afhandeling van iDeal betalingen in onze webshop en geven we je gegevens door aan de postbezorger om de bestelling bij je te bezorgen.

Wanneer we je gegevens aan een derde verstrekken, zorgen we er o.a. (met een overeenkomst) voor dat uw gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook komen we hierin overeen dat je gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

We verstrekken persoonsgegevens enkel aan partijen welke gevestigd zijn binnen de EU, met uitzondering van Live's management (gevestigd in de Verenigde Staten) wanneer dat noodzakelijk is voor de levering van door jou bestelde producten of aangevraagde diensten.

Verder zullen we de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.

Hoe beveiligen we je gegevens

We nemen passende maatregelen om misbruik je persoonsgegevens te beperken. De toegang tot de gegevens is afgeschermd en kan alleen door de noodzakelijke personen worden ingezien en verwerkt.

We bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat we de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door je gevraagde dienst te leveren, bijvoorbeeld zolang je lid bent. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die we langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Hoe kun je je gegevens inzien of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van je account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Je kunt je verzoek e-mailen mail @ livefanclub.nl. We kunnen je vragen om jezelf te legitimeren voordat we gehoor kunnen geven aan dergelijke verzoeken. We zullen je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen.

Cookies

We plaatsen alleen functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat door onze website wordt meegestuurd en wordt opgeslagen in je browser. De cookies die we gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en je gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld dat je bent ingelogd. Ook kunnen we hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

We gebruiken geen tracking cookies of social media buttons.

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links via onze website kunnen wordt bezocht.

Klachten

We helpen je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Daarnaast heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens met deze link.

Wijzigingen

We behouden ons het recht voor deze verklaring aan te passen. De wijzigingen zullen op de website worden gepubliceerd.

Contactgegevens

Als je naar aanleiding van deze verklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via onderstaande contactgegevens:

Livefanclub.nl
Postbus 10119, 6000 GC Weert
mail @ livefanclub.nl